Ervaringen

 • Corné - A-brevet Marokko 2016.

  Corné - A-brevet Marokko 2016.


  Na mijn AFF opleiding in Nederland had ik gelijk door dat dit een nieuwe hobby van mij zou zijn. Ik wilde zo snel mogelijk veel sprongen maken en ervaring op doen dus besloot om in 2016 met Airmoves naar Marokko te gaan en wat heb ik ervan genoten! Op een enkele dag na een strak blauwe lucht en een lekkere temperatuur, ideale omstandigheden om te springen. Ontbijt, middag- en avondeten waren uitstekend geregeld, lekker en goed gevarieerd. Het hotel waar we in verbleven was prima om een week in te verblijven. Na een week van goede begeleiding door de instructeurs, waaronder Ron, heb ik heel wat ervaring op kunnen doen en heb ik met succes alle eisen voor mijn A-brevet gehaald. Als je in de winter het warme weer op wil zoeken om een week volop te kunnen skydiven is Marokko zeker een aanrader! Hartstikke bedankt voor deze mooie ervaring. Corné Hoevers.
 • Laura en Wouter - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2015.

  Laura en Wouter - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2015.


  Wij hebben weer wat van ons lijstje kunnen schrappen: skydiven. Eerst waren we (okee, vooral Laura) erg nerveus maar daar waren we de eerste dag gelijk vanaf geholpen. Mede door de proffesionaliteit van Ron en Ado Kramer, hebben wij ontzettend kunnen genieten van onze week in Soulac en zijn we naar huis gegaan met een fantastische herinnering en ervaring. Airmoves, hartstikke bedankt voor jullie support en opleiding, door jullie hebben wij er een hobby bij! Dikke kus, Wouter Nanne en Laura Beers
 • Koen - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2014.

  Koen - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2014.


  In de zomer van 2014 heb ik me bij Airmoves in Soulac sur Mer ingeschreven. Het vertrouwen wat de instructeur je met een sprong geeft, is heel prettig en geeft je houvast voor de rest van de opleiding. Ook de uitgebreide voor- en nabesprekingen van de sprongen, waren erg leerzaam en alle onzekerheden werden weggenomen. Kortom: de vervolgopleiding voor het A-brevet in Soulac of Marokko, is voor mij een kwestie van tijd.
 • Abdi, Steven en Tommy - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2015.

  Abdi, Steven en Tommy - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2015.


  We hadden nooit verwacht dat skydiven zo toegankelijk zou zijn! Begripvolle leraar die de lessen mooi en eenvoudig kan overbrengen. Het strand en dorp vlakbij maakt het compleet. We hebben hier ontdekt dat de beste manier om wakker te worden uit het vliegtuig springen is! Een onvergetelijke ervaring.
 • Tonny - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013 en A-brevet in Marokko 2014.

  Tonny - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013 en A-brevet in Marokko 2014.


  Soulac, de ideale bestemming om met enkele vrienden je AFF opleiding te volgen. De weersomstandigheden zijn er perfect! Ieder word klaargestoomd op zijn eigen tempo, dit merk je aan de ontspannen sfeer. Je kan er verblijven op de camping vlakbij, wat voor ons heel aangenaam was met het goede weer! Na de intensieve dagen kan je gaan ontspannen in Soulac zelf, rondkuieren in het gezellige centrum, even het strand op, een frisse duik en dan een goed restaurantje uitkiezen...De plaatselijke specialiteit zijn de verse gambas. Kortom... een aanrader! Marokko. Wie een week voluit wil parachute springen kan zijn hart ophalen in Beni Mellal, een uitgestrekte landingszone maakt het veilig landen mogelijk ondanks het (meestal) ontbreken van wind. Het uitzicht op de voet van het Atlasgebergte is prachtig, en nog veel mooier van op 4km hoogte! In Hotel Ouzoud werden we goed opgevangen, de kamers waren in perfecte staat en het eten varieerde voldoende om een week smakelijk te eten.
 • Inge - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.

  Inge - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.


  Ik had er geen idee van dat mijn vakantie bij Airmoves in Soulac-sur-Mer dit jaar het begin zou zijn van een nieuwe passionele hobby, maar ik heb na die week alvast meer dan een brevet op zak! Bedankt voor de omkadering van deze fantastische ervaring!
 • Paul - AFF en A-brevet in Soulac sur Mer/Frankrijk 2012 en 2013.

  Paul - AFF en A-brevet in Soulac sur Mer/Frankrijk 2012 en 2013.


  Nooit geweten dat skydiven zo toegankelijk was. En zo verschrikkelijk verslavend! Na mijn AFF-opleiding bij Airmoves was ik verkocht en ben ik de zomer daarna naar Soulac gegaan om daar mijn A-brevet te halen. In één week heb ik ruim 40 sprongen gemaakt. Ik zat in de eerste tot de laatste load van de dag. In Nederland lukt je dat niet snel, maar in Soulac kan het met gemak. Er heerst een heel relaxte sfeer en je bent niet alleen. Er zijn vele andere springers die ook in opleiding zijn of het al jaren doen en die graag een praatje maken of tips geven. Toen ik mijn formatie-instructie sprongen had gemaakt mocht ik met anderen samen springen en daar kreeg ik in Soulac ook meteen de kans voor. Nederlandse en Franse springers doen graag een sprong met je en daarmee leer steeds weer nieuwe dingen. Zo blijf je zelfs na je opleiding groeien in de sport. Met Airmoves heb je een geweldige vakantie en kom je terug als een volwaardige skydiver waarna je in Nederland gewoon meteen verder kan springen. Je boekt niet alleen een leuke vakantie, maar ook een nieuwe manier van leven.
 • Marc Jan - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2014.

  Marc Jan - AFF Soulac sur Mer/Frankrijk 2014.


  In augustus 2014 volgde ik de AFF-opleiding bij Airmoves, locatie Soulac-sur-Mer. Zeer ervaren instructeurs, goede informatie vooraf, prettige sfeer, geweldig uitzicht en duidelijke debriefings na elke sprong.....al met al een erg leuke ervaring.
 • Lisette - AAA in Soulac sur Mer/Frankrijk 2012.

  Lisette - AAA in Soulac sur Mer/Frankrijk 2012.


  Door een verloren weddenschap belande ik in Soulac voor mijn eerste tandemsprong. Het was geweldig!!! Het jaar daarop zat ik twee weken aansluitend in Frankrijk voor mijn AAA (AFF en A-Brevet). Door professionele begeleiding en de relaxte sfeer behaalde ik deze in 25 sprongen. Een onvergetelijke ervaring… see you again next summer!!!
 • Ado - AFF en A-brevet in Soulac sur Mer/Frankrijk 2012 en 2013.

  Ado - AFF en A-brevet in Soulac sur Mer/Frankrijk 2012 en 2013.


  Na mijn opleiding in 2012 in Frankrijk te hebben gedaan bij Airmoves wou ik meer, ik was meteen verslaafd aan de sport. In 2013 ben ik daarom ook gelijk naar Soulac gegaan om lekker te gaan springen en om mijn A-brevet te halen wat gelukt is! Ik raad iedereen aan om zeker een bezoekje aan Soulac te brengen. Het is ideaal met de camping op loop afstand van het vliegveld en de super fijne sfeer in Soulac. Je heb genoeg Nederlanders en Fransen die maar al te graag met je springen en je meer willen leren over de sport, wat natuurlijk super is als je nog een beginner bent. Deze vakantie is zeker voor herhaling vatbaar en ik zal dan ook zeker vaker naar Soulac gaan!
 • Irwan - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.

  Irwan - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.


  Angst voor vliegen, ADHD en hoogte vrees. Tijd om te skydiven! Frankrijk Soulac Juni 2013. Vol spanning kwamen ik, mijn broertje en een goed vriend aan bij Airmoves in Soulac. We werden direct ontvangen door een zeer relaxte instructeur genaamd Ron. Ooit gesprongen? Nope. First time. En dat met vliegangst en hoogte vrees ”Alles komt goed, ontspan” antwoorde hij. Rust straalde hij uit. De volgende dag in de hanger een hele dag uitleg over hoe alles werkt. Materiaal, afsprong, houding, safety, rust, communicatie. Alles werd doorgenomen. Maar vooral vertrouwen. Dag 2. Mijn eerste sprong. Met onze instructeurs klommen we in de kist. Zwetende handen en ogen wijd open. De deur ging open. Daar zaten mijn instructeurs. De rust. De relaxedheid. Het vertrouwen. Ik dacht aan niets anders meer. En ik sprong. Na een paar sprongen en heel wat zorgen (alsnog). Sprong 4. Vandaag een 3 dubbele salto voorwaarts. Ik maakte me zorgen. Een schouderklop. “ dit kan jij. Relax. Denk aan je training en basis houding. Alles komt goed “ Rust en vertrouwen keken mij weer zorgeloos aan. Na 7 sprongen mocht ik alleen. Dat vond ik erg spannend. Maar ik ging! Ik vertrouwde op mijn training. Dit was mijn grens. Ik moet nog veel oefenen. Mijn instructeurs waren mijn anker. Ik heb mij nog nooit zo veilig gevoeld. Ik, met ADHD, angst voor vliegen en hoogtes en zelf kitesurfinstructeur moest alles loslaten. Als ik het kan. Relax! Jullie ook. Alles komt goed…
 • Emiel - AAA in Soulac sur Mer/Frankrijk 2011.

  Emiel - AAA in Soulac sur Mer/Frankrijk 2011.


  Ik ga parachute springen! zei ik jaren lang tegen mijn vrienden tot ik er achter kwam dat ik dat al 10 jaar zei... Dus in 2011 de stoute schoenen aan getrokken en me ingeschreven voor de 14 dagen durende AAA (AFF + A-brevet) cursus bij Airmoves in Soulac sur Mer. Eerst nog aan wat vrienden gevraagd of ze mee wilden maar uiteindelijk toch alleen gegaan. Daar aangekomen al snel vrienden gemaakt met mede parachutisten en aan het avontuur begonnen. Tien dagen later na een intensive maar relaxte tijd het A-brevet in de pocket. Maar niet alleen het papiertje, ook het gevoel dat ik veilig kan springen. Nu, 3 jaar later, spring ik nog steeds en heb ik het er nog steeds over hoe geweldig het was en raad ik vrienden aan om het ook te gaan doen.
 • Victoria - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.

  Victoria - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.


  What a rush! Nooit gedacht dat ik uit een goed werkend vliegtuig zou springen! Begin je met een dag grondopleiding gegeven door zeer ervaren instructeurs, dan een overall aan en een chute om, en opeens hang je daar op 13.500ft! Onbeschrijfelijk mooi, geweldig en what a feeling!
 • Maxime - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.

  Maxime - AFF in Soulac sur Mer/Frankrijk 2013.


  Toen één van mijn vrienden voorstelde om te leren skydiven en dit te koppelen aan een vakantie bij Airmoves in Soulac was ik meteen verkocht. De instructeurs waren echt meesters van hun vak: alles werd grondig en met veel geduld uitgelegd. Na elke sprong werd er een debriefing gehouden aan de hand van de beelden die gemaakt zijn van jouw sprong, waardoor je meteen ziet wat je werkpunten zijn. Ook de andere, meer ervaren skydivers nemen je op in de groep en geven je graag tips. 's Avonds was er ook altijd iets te doen: in de bar of aan het strand, in een restaurant in de buurt, Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om te leren skydiven in Soulac, het was een van mijn leukste vakanties die ik al gehad heb!