Veel gestelde vragen - Frequently Asked Questions

F.A.Q. Parachutespringen


Opleidingen parachutespringen bij Airmoves

Is Airmoves aangesloten bij een overkoepelende organisatie?
Airmoves is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, afdeling parachutespringen. Al onze instructeurs hebben bevoegdheden van de KNVvL en ook jouw diploma wordt uitgegeven namens de KNVvL.
Wat is Accelerated Freefall/AFF?
AFF is een moderne, veilige en succesvolle vrije val opleiding met persoonlijke begeleiding. Deze opleidingsmethode wordt wereldwijd erkend. Gedurende de vrije val opleiding springen wij mee en leren je een veilig springer te worden.
Hoe oud moet ik zijn voor de AFF opleiding?
De minimum leeftijd is 16 jaar. Minderjarigen hebben schriftelijke toestemming nodig van hun wettelijk vertegenwoordiger.
Hoelang duurt de AFF opleiding?
Als het weer goed is kan je in 4 tot 5 dagen klaar zijn.
Wat houd de grondopleiding in?
De grondopleiding is het begin van je vrije val opleiding. In 5 tot 7 uur krijg je uitleg over het materiaal, lichaamshoudingen, hoogtebewustzijn, openen van de parachute en de reserveprocedure. Ook leer je het besturen van de parachute en veilig landen.
Ik heb lenzen of een bril, is dat een probleem?
Dat is geen enkel probleem. Wij leveren een beschermende bril die je over de eigen bril plaatst. Wij adviseren je wel in het geval van een fragiele bril een sportbril te dragen.
Welke kleding kan ik het beste dragen?
Je krijgt van ons een springoveral, helm en springbril. Verder sportieve kleding met stevige sportschoenen.
Hoeveel sprongen maak ik op een dag en kan ik extra sprongen maken?
Je maakt bij goed weer 2 sprongen per dag. Meer sprongen is mogelijk en dat gebeurt ook regelmatig. Na je opleiding kan je gewoon verder gaan met springen.
Is er naast het springen tijd om andere dingen te doen?
Jazeker. En er is genoeg te doen in de omgeving. Het dorp Soulac en het strand op 10 minuten van het vliegveld. Restaurants, wijnkastelen en activiteiten als surfen, karten etc. in de omgeving.
Ik reis alleen. Is dat een probleem?

Nee hoor! Tijdens de opleidingsweken zijn er genoeg andere deelnemers en springers. Gedurende de opleiding bij Airmoves zal je gelijkgestemden tegenkomen waarmee je deze spannende ervaring op deze bijzondere plek in Frankrijk kan delen.